Niquitin

Spanje

Spanje leerde ons met het vliegtuig reizen. Benidorm, Costa del Sol, Tenerife. Het zijn klassiekers, die er nog altijd staan! Voor dolce farniente, mensen kijken, zonnekloppen, jawel. Maar er is meer.

Achter de kusten ligt een ruig en onherbergzaam achterland, bezaaid met dorpjes waar het leven op een ander ritme tikt. Een oude molen, een Moorse burcht, een kudde schappen, honderdduizenden zonnebloemen,

Spanje is ook kunst. De grote steden met hun musea zullen je wel overtuigen. Is vakantie voor jou eerder shoppen en een terrasje doen? Probeer dan Barcelona, Valencia, Sevilla of Palma-stad. Genieten tot in de late uurtjes, onder een zwoele avondlucht. Tapa’s, paëlla, sherry, … Genieten!

Onze tip :


het Canarische eiland Lanzarote is een buitenbeentje. Vulkanisch, met een zwarte grond, waarvan de hardheid wordt gebroken door duizenden wijnranken in hun kuiltjes. Het Timanfaya National Park, waar ze zowaar kippenbillen bakken op de warmte van de bodem. Als toetje heeft kunstenaar Cesar Manrique zijn stempel gedrukt op het eiland, met zijn typische, lokale architectuur en zijn mobielen op de kruispunten.

Rookverbodregels


Openbare ruimtes Neen
Openbaar vervoer Neen
Restaurants Ja
Cafés Ja
Luchthavens Neen

Inhoud NiQuitin vakantiegidsRoken en vakantie© 2009 GlaxoSmithkline
Alle rechten voorbehouden
Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij hartklachten. KOAG 309-0909-0973