Niquitin

2. Hoe temt NiQuitin de beesten?

De meesten mensen weten dat de nicotine in sigaretten verslavend is. Toch lukt het ieder jaar slechts een klein deel van de rokers om te stoppen. Dat komt doordat de nicotine in een sigaret ervoor zorgt dat er iets verandert in je hoofd. Dit maakt het zo moeilijk om alleen op basis van wilskracht te stoppen met roken.

nicotine receptoren

Nicotine bindt aan receptoren in je hoofd (nicotine receptoren). Deze receptoren spelen een rol bij diverse lichaamsfuncties zoals bewegen, ademen, hartslag en geheugen. Nicotine beïnvloedt ook het deel van je hersenen waarin fijne gevoelens worden geproduceerd, zoals plezier, opwinding en ontspanning. Naarmate je langer rookt, zullen er steeds meer nicotinereceptoren worden aangemaakt in je hoofd. In verloop van tijd is er steeds meer nicotine nodig om al deze receptoren ‘tevreden’ te houden. Als de receptoren opeens geen nicotine meer krijgen omdat je stopt met roken, kun je last krijgen van vervelende ontwenningsverschijnselen die lastig met alleen wilkracht te overwinnen zijn.

Nicotine uit een sigaret zorgt er ook voor dat je hoofd dagelijkse bezigheden associeert met het verlangen naar een sigaret. Als je een kop koffie drinkt, aan het telefoneren bent, in de auto zit of een pauze hebt op je werk kan het verlangen naar een sigaret toenemen omdat je hoofd deze situaties associeert met een sigaret.

therapeutische nicotine

De therapeutische nicotine in NiQuitin vermindert de behoefte aan nicotine. Gedurende het stappenplan van NiQuitin vermindert het aantal nicotine receptoren geleidelijk. Het verlangen naar een sigaret neemt hierdoor steeds verder af en je geeft je wilskracht een kans het stoppen met roken vol te houden.De meest gestelde vragen over NiQuitin  

© 2015 GlaxoSmithkline
Alle rechten voorbehouden
NiQuitin bevat nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij hartklachten. KOAG 309-0909-0973