Niquitin

Een gezonde huid voor 8 van 10 vrouwen belangrijkste reden om te stoppen met roken

Een gezonde huid is voor acht van de tien vrouwen en vijf van de tien mannen de belangrijkste reden om te stoppen met roken. Dit blijkt uit onderzoek  onder 525 Nederlandse (ex) rokers over stoppen met roken uitgevoerd door Interview NSS in opdracht van NiQuitin. Hierin is gevraagd wat de reden voor en ervaringen met stoppen met roken en nicotinevervangers zijn.
 

Verbeter gezondheid van huid door stoppen met roken
“Een gezonde huid is stralend, fris, natuurlijk van kleur en niet uitgedroogd. De huid van een roker daarentegen kenmerkt zich door een grauwe tint, bruine nicotineranden en rimpels rond de mond en mee-eters. Ik kan op een afstand zien aan mensen of zij roken of niet”, aldus Mary Faber, Schoonheidsspecialist en Bestuurslid ANBOS (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging). Zij ziet dagelijks de gevolgen van roken op de huid in haar praktijk.
“Ik probeer mijn cliënten in te laten zien dat alle schoonheidsbehandelingen voor een groot deel teniet worden gedaan door het roken. Het is dan ook zaak zo snel mogelijk te stoppen om meer schadelijke gevolgen van het roken op de huid te voorkomen”.


De huid is belangrijk

86% van de ex-rokers is gestopt met roken vanwege de kwalijke effecten op de gezondheid. Stoppen met roken verbetert de gezondheid van het lichaam en daarmee ook de gezondheid van de huid. Dit blijkt ook uit het feit dat 45% van de vrouwen aangeven een mooiere huid te hebben gekregen na het stoppen met roken.


Meer zuurstof en vitamine A

Het roken vernauwt de bloedvaten en kan verhinderen dat bloed circuleert naar de haarvaten. De vermindering van zuurstof en essentiële voedingsstoffen heeft invloed op het immuunsysteem en belemmert de mogelijkheid van de huid om zichzelf te genezen. Stoppen met roken zorgt ervoor dat de huid meer zuurstof krijgt en de haarvaten beter functioneren.

Vitamine A helpt de huid te beschermen tegen dingen die het gezicht kunnen beschadigen, zoals de zon en sigarettenrook. De tabak in sigaretten ontneemt vitamine A van de huid, waardoor deze minder beschermd en ongehydrateerd is.


Houd de schade beperkt

De huid kan sneller verouderen als u rookt. Langdurig roken kan de huid van een roker vroegtijdig 10 tot 20 jaar ouder maken. Daarom kunnen sommige rokers op hun veertigste al net zoveel rimpels in het gezicht hebben als niet-rokers op hun zestigste. Stoppen met roken, voorkomt verdere schade aan de huid veroorzaakt door het roken. Het gebruik van nicotinevervangers (zoals Mint zuigtabletten) tijdens het stoppen, vermindert het verlangen naar een sigaret weg. En maakt het op deze manier makkelijker om van het roken af te komen.

 
Hulp bij stoppen met roken
Een van de beste dingen voor de huid van een roker is stoppen met roken. Stoppen is echter een moeilijke opgave. Er zijn hulpmiddelen zoals NiQuitin die helpen bij het stoppen met roken doordat stap voor stap de behoefte aan nicotine wordt afgebouwd.
NiQuitin pleisters geven gedurende 24 uur een constante dosis nicotine af aan het lichaam. Bovendien geeft 24-uurs gebruik een optimaal effect tegen het verlangen naar roken in de ochtend.

NiQuitin Mint Zuigtabletten geven nicotine ondersteuning op elk moeilijk moment dat de behoefte naar roken opkomt. Ze verminderen snel het verlangen naar een sigaret en helpen bovendien ontwenningsverschijnselen zoals gewichtstoename te verminderen.

© 2015 GlaxoSmithkline
Alle rechten voorbehouden
NiQuitin bevat nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij hartklachten. KOAG 309-0909-0973